Marc van Leent
06 51026684
marc@wijkplaats.nl

 

Ingrid de Moel

06 52310845

ingrid@wijkplaats.nl

 

Hooglandseweg Zuid 28,
3813 TC  Amersfoort
KvK: 30218027 

Bijzondere Gasten

Bijzondere Gasten (i.o.) is begin 2018 opgericht door Ilse Kamphuis, Michiel van Rennes en Marc van Leent. Bijzondere Gasten zet zich in voor de realisatie en exploitatie van maatschappelijke ontmoetingsplekken. Ondernemend, inclusief, multifunctioneel .... en bijzonder!

Wijkonderneming

De Wijkonderneming helpt wijkvoorzieningen om beter te ondernemen. Denk aan buurthuizen, wijkcentra, kulturhusen, brede scholen en (andere) multifunctionele accommodaties. In de Wijkonderneming is bijna 100 jaar ervaring samengebracht van gedreven exploitanten die hun kennis graag delen. 

Bouwstenen voor Sociaal

Bouwstenen voor Sociaal is een landelijk kennisplatform voor maatschappelijk vastgoed. De Wijkplaats heeft Bouwstenen opgezet in nauwe samenwerking met VNG, Aedes, POraad en Sociaal Werk Nederland (destijds MOgroep). Bouwstenen heeft thans meer dan honderd partners. 

Parkhuis Amersfoort

Parkhuis is de nieuwe naam vann het voormalig ketelhuis van het Elizabeth Ziekenhuis in Amersfoort. Het parkhuis is nog in ontwikkeling. Het wordt een inloopcentrum voor ontspanning en ontdekking aan de rand van een groot toekomstig park. 

Expeditie Refill

Refill  is een Europees project dat gaat over tijdelijk gebruik van lege ruimte en de betekenis daarvan voor de ontwikkeling van de stad. Aan Refill doen tien Europese steden mee waaronder Amersfoort. Samen met de gemeente heeft de Wijkplaats Expeditie Refill opgezet om in Amersfoort het tijdelijk gebruik in beweging te krijgen.

Rooie Cent

De Rooie Cent is een doe-het-zelf café nabij het centrum van Amersfoort.O verdag staat het café open voor werk, studie en overleg. ‘s Avonds en in het weekend kan de Rooie Cent gebruikt worden voor sociale en culturele activiteiten. Met de Rooie Cent wil de Wijkplaats vooral dingen mogelijk maken. 

Ruimte om te wonen

Ruimte om te wonen is een initiatief van de Wijkplaats om eigenaren, woningzoekenden en ondernemers samen te brengen rond leegstaande gebouwen en terreinen. Op deze site zijn ook een groot aantal gerealiseerde transformatieprojecten samengebracht.