Marc van Leent
06 51026684
marc@wijkplaats.nl

 

Ingrid de Moel

06 52310845

ingrid@wijkplaats.nl

 

Hooglandseweg Zuid 28,
3813 TC  Amersfoort
KvK: 30218027 

Publiek Vastgoed

Gebouwen en terreinen om te leren, om verzorgd te worden, om te sporten, om van cultuur te genieten, om te spelen of om te netwerken zijn ‘publiek vastgoed’. Ze zijn een vanzelfsprekend onderdeel van onze samenleving en collectief bezit. Maar dat betekent niet dat we er efficiënt mee omgaan, of dat we de sociale en culturele potenties optimaal gebruiken.

 

Marc van Leent schrijft een kritische analyse over publiek vastgoed. Naast een historisch en actueel overzicht worden in dit boek ook zestien voorbeelden gedocumenteerd en ‘gerecenseerd’. Van buurthuis, bibliotheek, school tot cultuurpodium en bedrijfsverzamelgebouw. Van Leent kijkt naar de architectuur, de relatie met de buurt, het programma, de exploitatie en naar deelnemende partijen en hun belangen. En hij formuleert innovatieve concepten waardoor publiek vastgoed beter kan renderen.

 

Met het begrip ‘publiek vastgoed’ reikt Van Leent een nieuw en relevant perspectief op maatschappelijk vastgoed aan, waarbij versterking van de publieke zaak het uiteindelijk doel is. Bestel Publiek Vastgoed hier